HomeInfo/levertijdContactBlogNieuwsbriefMijn account

kreagejalogo-crafting-writing

De webshop is (tijdelijk) gesloten. Heeft u nog een vraag over uw bestelling via KreaGeja, neem dan contact op via kreageja@ziggo.nl

Wij proberen zsm te antwoorden, wegens omstandigheden kan er iets vertraging zijn.

Een mand gebreid van papiergaren

Deze gebreide manden zijn gemaakt van papiergaren op een breiring. Uiteraard kun je ook een koker breien m.b.v. breinaalden. Elke mand is vervolgens genaaid op een houten ondergrond met voorgeboorde gaten.


v14103-1

1.
Zet het papiergaren vast door deze om de kleine uitstulping aan de buitenkant van de ring te wikkelen. Wikkel nu het garen om elke individuele pin, maak kleine lusjes, op de loom in dezelfde richting zoals hier getoond.
v14103-1-1


2.
Maak elke keer totaal twee rondes voordat u begint met breien. Begin altijd bij de pin links van de kleine uitstulping aan de buitenkant van de breiring.
v14103-2-1


3.
Gebruik de breihaak die onderdeel is van het breiring pakket om van elke pin de lus van de onderste rij over de bovenste lus te halen. Blijf dit proces herhalen totdat u de gewenste hoogte heeft bereikt. NB: Houd rekening met de vouw (hier is de hele lengte 20cm) en brei niet te strak, daar kan het papiergaren niet tegen.
v14103-3-1


4.
Afkanten: Til twee lussen op de breihaak.
v14103-4-1


5.
Afwerken: Trek de buitenste lus op de haak door de binnenste lus. Nu is er nog maar een lus op de haak. Trek een nieuwe lus van de volgende pin op de ring (met de klok mee). Trek deze lus door de binnenste lus, zoals boven beschreven is. Blijf dit zo doen rondom heel de ring.
v14103-5-1


6.
Knip het papiergaren bij de laatste lus. Trek het uiteinde van het papiergaren door de lus en verstrak.
v14103-6


7.
Doe de gebreide koker binnenstebuiten. Vouw in het midden en borduur tegen elkaar waar de twee randen samenkomen met papiergaren
v14103-7


8.
Doe vier houten stokken in de voorgeboorde gaten van een houten ondergrond voor stabiliteit. Plaats de gebreide koker om de houten stokken op de houten ondergrond.
v14103-8


9.
Naai de houten ondergrond op de gebreide koker met papiergaren; door de voorgeboorde gaten en twee keer door beide gebreide lagen. 
v14103-11-1


Een andere variant
Deze bloempot is gemaakt volgens dezelfde procedure als het maken van de mand. Hier, als een hangende mand, met drie lange stukken papiergaren door de bloempot geregen en vastgeknoopt in de gaten van de houten ondergrond. De bloempot is daarna aan de houten ondergrond genaaid.
v14103-b

Alle materialen voor bovenstaande gebreide mand vind je hier.


Blog


Home Webshop Info/levertijd Contact Blog Nieuwsbrief Mijn account Algemene Voorwaarden Herroepingsrecht/Retour Privacy

Algemene voorwaarden
Webshop software: EasyWebshop.nl